Mindent a Gynoflorról

Egyedülálló, kettős összetétel az egészséges hüvelyflóráért! A Gynoflor hüvelytabletta egyedülálló, ösztriol- és Lactobacillus-kombinációt tartalmazó összetételét úgy fejlesztették ki, hogy minél jobban elősegítse a hüvely természetes egyensúlyának helyreállítását.

Gynoflor hüvelytabletta összetevői:

  1. Lokális hatású, ultraalacsony dózisú ösztriol: az ösztriol nagyon fontos szerepet tölt be a hüvelyhám érési folyamatában, regenerálásában és előkészíti a helyet a Lactobacillusok megtapadása számára.
  2. Megfelelően kezelt, a hüvelyben megtelepedni és szaporodni képes Lactobacillus-törzset – Lactobacillus acidophilust – tartalmaz.

Gynoflor kezelés ajánlott:

  • a hüvely Lactobacillus-flórájának helyreállítására antibiotikum- és/vagy gombaellenes kezelést követően;
  • visszatérő hüvelyi fertőzések megelőző kezelésére
  • változókor alatt vagy után, ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyi panaszok (pl. hüvelyszárazság, viszketés, égő érzés, nemi élettel kapcsolatos fájdalom) helyi kezelésére.

Hogyan kell alkalmazni a Gynoflor hüvelytablettát?

Helyreállító kezelés, kiújuló hüvelyi fertőzések esetén: napi 1-2 hüvelytabletta 6-12 napig.

Változókori hüvelyi panaszok esetén: napi 1 hüvelytabletta a kezelés első hetében, majd heti 1-2 tabletta fenntartó adagként. Ha a hüvely nagyon száraz, a hüvelytablettát felhelyezés előtt meg lehet nedvesíteni egy kis csapvízzel.

A hüvelytablettát esténként lefekvés előtt kell felhelyezni, mélyen a hüvelybe.

A kezelést a menstruáció ideje alatt abba kell hagyni, majd újra kell kezdeni.

A kúra ideje alatt szedett antibiotikum hatástalaníthatja a Gynoflor-kezelést.

Gynoflor

Egyedülálló összetételű, Lactobacillus- és ösztrioltartalmú hüvely- tabletta hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.
MELLÉKHATÁS-BEJELENTÉS

Ha a Gynoflor hüvelytablettával kapcsolatban mellékhatást tapasztal, kérjük, jelentse a helyi gyógyszerhatóság (OGYÉI) vagy kezelőorvosa részére, vagy forduljon a Bausch Health Magyarország Kft.-hez az alábbi telefonszámon: +36 (1) 345-5900