A változókori intim panaszok ellen is van megoldás

A hüvelyflóra és hámszövet
az egyes életszakaszokban

A kórokozó baktériumok megtelepedésének és szaporodásának megakadályozása érdekében nagyon fontos a jól kiépült hüvelyhám és a lactobacillusok dominanciája. Hüvelyi fertőzések, antibiotikumok használata felboríthatják az egészséges hüvelyi ökoszisztémát.

Menopauza = kevesebb ösztrogén, meggyengült védelem

A változókorban csökken a szervezet ösztrogén szintje, ami a hüvelyhám fokozatos elvékonyodását idézheti elő. A hüvelyhám elvékonyodása és ezáltal a kisebb glikogéntartalma miatt meredeken (akár 1%-ára) csökkenhet a hüvely lactobacillus mennyisége. A hüvelyi pH 6 fölé emelkedik, szabad utat engedve az egyéb mikroorganizmusok megtelepedésének a hüvelyben és az alsó húgyutakban.

Az így kialakuló atrófiás hüvelygyulladás tünetei a hüvelyszárazság, az égő, viszkető érzés, szex közben érzett fájdalom. Ezek általában az utolsó menzesz után 4-5 évvel jelentkeznek, és a hőhullámokkal ellentétben idővel nem enyhülnek, gyakran fokozódnak. A posztmenopauzás nők életét jelentősen megkeseríthetik az ösztrogénhiányra visszavezethető urogenitalis tünetek – pedig van rá megoldás!
Az életképes laktobacillus acidophilust magas csíraszámban tartalmazó probiotikus hüvelytabletták segítenek helyreállítani a lokális mikroflórát.

Az életképes laktobacillus acidophilust magas csíraszámban tartalmazó probiotikus hüvelytabletták segítenek helyreállítani a lokális mikroflórát.

Laktobacillusok és ösztriol a hüvelyi egészség záloga.

A laktobacillusok megtelepedésének feltétele azonban a jól kiépült hüvelyhám. Már kis dózisú, hüvelyi ösztrogénpótlással helyreállítható a hám vérellátása, rugalmassága, vastagsága és glikogéntartalma. Az ösztriol egy alacsony potenciálú ösztrogén, metabolikus végtermékként nem alakul át más ösztrogénné. Ebből adódóan hatása közvetlenül a hüvelyhámon érvényesül, kis dózisa (0,03 mg/ tabl.) is kellően hatékony a hüvelyben.

Gynoflor® az atrófiás
hüvelygyulladás kezelésében

Az igen kis dózisban alkalmazott ösztriol és lactobacillus segítséget jelent a hüvelyi ökoszisztéma rendeződésében és épségének fenntartásában.

Kezeletlen állapot

A hámszövet ösztriolhiány miatt sorvadhat és a lactobacillus flóra csökkenhet.

A hüvelyi hámszövet sorvadása különféle panaszokat okozhat:

• hüvelyszárazság
• közösülés alatti fájdalom
• fertőzések fokozott előfordulása
• jelentős életminőség-romlás

Kezelt állapot

Kezelés ösztriol és lactobacillusok
kombinációjával:

  • Enyhíti a kellemetlen tüneteket
  • Megelőzi a hüvelyi fertőzések visszatérését
  • Hozzájárul az életminőség javulásához

Egyedülálló összetétel
az egészséges hüvelyflóráért

  • A Gynoflor® ösztrioltartalma helyreállítja a hüvelyhám vérellátását, rugalmasságát, megfelelő vastagságát és glikogéntartalmát.
  • A hüvelyben megtelepedni és szaporodni képes lactobacillus törzs. A hüvelytablettában lévő életképes lactobacillusok védelmet jelentenek a kórokozókkal szemben.
  • Tejcukor, amit elbontva a lactobacillusok beállítják a megfelelő savas hüvelyi kémhatást, az optimális 3,8-4,5-ös pH-értéket.

Gynoflor®:
csak egy jó hüvelytabletta

A néhány másodpercnyi odafigyelés, és nagyon sok problémának elejét vehetjük. A napi jó közérzetről, az intim komfort kellemes érzéséről, a női egészség védelméről sosem szabad, és nem is érdemes lemondani – maradjon Ön is kiegyensúlyozott, harmonikus Nő!

Hogyan kell alkalmazni
a Gynoflor® hüvelytablettát?

Változókori hüvelypanaszok esetén:

A kombinált hüvelytabletta ajánlott dózisa az első héten napi 1 tabletta, majd fenntartó adagként heti 1-2 alkalommal napi 1 tabletta.

Használatának időtartamára nincs korlátozás a menopauza alatt vagy után fellépő rendellenességek esetén.

Esténként, lefekvés előtt kell felhelyezni mélyen a hüvelybe; ha az nagyon száraz, felhelyezés előtt a tablettát meg lehet nedvesíteni egy kis csapvízzel. Ennyi az egész!

Hasznos tartalmak
a témában

Mit tehetünk az intim egészségért?

Mit tehetünk az intim egészségért?

A hüvelyi ökoszisztéma egyensúlyához elengedhetetlen az egészséges hüvelyflóra és a kellőképpen vastag hüvelyhám. Ehhez pedig sok lactobacillusra és megfelelő ösztrogénszintre van...

bővebben
Barátaink, a lactobacillusok

Barátaink, a lactobacillusok

Intim téma, de beszéljünk róla: miért annyira fontos az egészséges hüvelyflóra, és miért ajánlatos kiemelten odafigyelni rá a változókorban?A válasz magától értetődő: mert olyan érzékeny és...

bővebben

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A Gynoflor hüvelytabletta vény nélkül kapható gyógyszer.
Hatóanyaga: lactobacillus acidophillus, ösztriol.
Kapható a gyógyszertárakban.