Mit tehetünk az intim egészségért?

A hüvelyi ökoszisztéma egyensúlyához elengedhetetlen az egészséges hüvelyflóra és a kellőképpen vastag hüvelyhám. Ehhez pedig sok lactobacillusra és megfelelő ösztrogénszintre van szükség.

Egyaránt tartalmaz Lactobacillust és osztriolt, így jelentősen hozzájárul a visszatérő hüvelyfertőzések megelőzéséhez.

Ha ezeket biztosítjuk, sokat tehetünk a természetes hüvelyflóra helyreállításáért, illetve a kellemetlen változókori intim panaszok ellen.

Az életképes lactobacillus acidophilust magas csíraszámban tartalmazó probiotikus hüvelytabletták segítenek helyreállítani a hüvelyi mikroflórát. A lactobacillusok megtelepedésének feltétele a jól kiépült hüvelyhám, melynek vérellátása, rugalmassága, vastagsága és glikogéntartalma már kis dózisú hüvelyi ösztrogénpótlással is helyreállítható.

Az ösztriol a természetes női nemi hormonok egyike. Az ösztriol biztosítja a jó vérkeringést a hüvely hámszövetében, valamint azt, hogy a hámréteg megfelelően vastag, rugalmas és nedves legyen. Ez fontos a lactobacillusok szaporodásához is, mert a hámsejtek biztosítják a tejsavtermelés alapanyagát. Az ösztriol hatása közvetlenül a hüvelyhámon érvényesül, kis dózisa (0,03 mg/tabletta) is kellően hatékony a hüvelyben.

Az igen kis dózisban alkalmazott ösztriol és lactobacillus segítséget jelent a hüvelyi ökoszisztéma rendeződésében és épségének fenntartásában.

Enyhíti az atrófiás hüvelygyulladás kellemetlen tüneteit, megelőzi a hüvelyi fertőzések visszatérését és ezáltal hozzájárul az életminőség javulásához a változókor ideje alatt.
Kezelés nélkül a hüvelyi hámszövet az ösztrogénhiány miatt elvékonyodik, a lactobacillus-flóra pedig csökken. Mindez a hüvelyszárazsággal, viszkető égő érzéssel járó változókori intim panaszok fokozódásához vezethet.

Ne mondjunk le tehát az intim egészségről a változókorban sem, hiszen a kezelés ösztriol és lactobacillusok kombinációjával jól megoldható – az ösztriol a hüvelyi hámszövet felépítését támogatja, míg a lactobacillusok a fiziológiás hüvelyi flóra helyreállítását teszik lehetővé.

Az élet megy tovább, ez természetes dolog – azonban a változókorban is fontos a jó női közérzet megteremtésére törekednünk.

További cikkek
a témában

Barátaink, a lactobacillusok

Barátaink, a lactobacillusok

Intim téma, de beszéljünk róla: miért annyira fontos az egészséges hüvelyflóra, és miért ajánlatos kiemelten odafigyelni rá a változókorban?A válasz magától értetődő: mert olyan érzékeny és...

Gynoflor® - Hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A Gynoflor hüvelytabletta vény nélkül kapható gyógyszer.
Hatóanyaga: lactobacillus acidophillus, ösztriol.
Kapható a gyógyszertárakban.