Gombás fertőzés – Ha gyengül a természetes védelem

Számos oka lehet annak, ha a hüvely védtelenné válik a kórokozókkal szemben. A hüvelyflóra-egyensúly felborulásának hátterében nemegyszer hormonális változások állnak, de az immunrendszer gyengülése, illetve különféle külső hatások is közrejátszhatnak benne.

A gombák ugyancsak sok kellemetlenséget okozhatnak a nőknek, életük során többször is találkozhatnak a hüvelygomba kellemetlen tüneteivel. Leggyakrabban a Candida albicans nevű faj telepedik meg előszeretettel az intim területeken, ami erős viszketéssel, égő érzéssel, gyulladással, valamint szürkésfehér, fehér, darabos, ragadós hüvelyi folyással jár. A gombás hüvelyfertőzés kialakulásában szerepet játszhat az immunrendszer legyengülése, befolyásolhatják hormonális változások, antibiotikum-kúra, illetve az is, ha a lactobacillusok nem képesek a gombákat kordában tartani.

A gombás hüvelyfertőzés kezelése

A kezelés gombaellenes hatóanyagú kúpok, hüvelytabletták, kenőcsök helyi alkalmazásával, az orvos utasítása szerint történhet; súlyosabb esetben mindezeket szájon át szedhető gyógyszerrel történő kezelés is kiegészítheti.

A gomba elleni kezelések, illetve antibiotikumos kezelések befejeztével, az újrafertőződés megelőzéséhez minden esetben nélkülözhetetlen a védelmet nyújtó, normál hüvelyflóra újraépítése!

A Gynoflor® sokoldalúan támogatja a hüvelyflóra újraépítését a gomba elleni kezelések és az antibiotikumos kezelések után.

További cikkek
a témában

Gynoflor® - Hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A Gynoflor hüvelytabletta vény nélkül kapható gyógyszer.
Hatóanyaga: lactobacillus acidophillus, ösztriol.
Kapható a gyógyszertárakban.