Egészséges hüvelyflóra

Intim téma, ám fontos beszélni róla: miért annyira fontos az egészséges hüvelyflóra? A válasz magától értődő: mert olyan érzékeny és intim területről van szó, amely rendkívül fontos

Az egészséges, felnőtt nő hüvelye a menopauzát megelőzően természetes védelemmel rendelkezik. A fertőzésektől, gyulladásoktól sajátos mikroflóra óvja meg, melynek jellemzője a Lactobacillusok jelenléte és a jól kiépült, érett hüvelyhám.

A Lactobacillusokat 1892-ben írta le először egy német szülész-nőgyógyász, Albert Döderlein, s ma már tudjuk, hogy ezek a kórokozó mikroorganizmusok növekedésének gátlói, a vaginális ökoszisztéma kapuőrei.

A jól funkcionáló hüvelyhámhoz nélkülözhetetlenek az ösztrogének (női hormonok) is. Ezek biztosítják a nyálkahártya jó vérellátását, megfelelő vastagságát, rugalmasságát és nedvességét, ideális feltételeket teremtve a Lactobacillusok szaporodásához. Az ösztriol, egyike a három fő ösztrogén hormonnak, mely specifikus hatást fejt ki a hüvelyre. Biztosítja a hüvelyi epithel sejtek proliferációját és érését, még igen alacsony mennyiségben is fontos szerepet játszik a hámszövet regenerációjában.

A hüvelyhámban az ösztriol hatására glikogén (egyfajta szőlőcukor) is képződik; ez és a laktóz (tejcukor) a Lactobacillusok, azaz a tejsavat előállító tejsavbaktériumok tápláléka. A tejsavképzés következtében csökken a környezet pH-értéke, ami savas környezetet eredményez (4,0–4,5 pH), elősegítve a Lactobacillusok növekedését, gátolva a kórokozók elszaporodását. Az ép hámréteg fizikai védelmet is nyújt a kóros mikroorganizmusokkal szemben.

Ha a Lactobacillusok száma valamilyen okból csökken a hüvelyben, akkor a normál, savas flóra kémhatása lúgos irányba tolódik, utat nyitva a fertőzéseknek. Ez az állapot más mikroorganizmusok (baktériumok vagy gombák) túlszaporodásához vezet.

Az ilyen kellemetlen tüneteket okozó hüvelyi fertőzések megkeseríthetik a mindennapokat. Megelőzésükben azonban segíthet a Gynoflor hüvelytabletta helyi alkalmazása. Ez Lactobacillust, tejcukrot és kis mennyiségű ösztriolt tartalmaz; egyedülálló összetétele révén hozzájárul az egészséges hüvelyflóra helyreállításához és fenntartásához.

A GYNOFLOR speciális összetételének köszönhetően segít fenntartani, illetve visszaállítani a Lactobacillusok optimális mennyiségét a hüvelyben.

Gynoflor

Egyedülálló összetételű, Lactobacillus- és ösztrioltartalmú hüvely- tabletta hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.
MELLÉKHATÁS-BEJELENTÉS

Ha a Gynoflor hüvelytablettával kapcsolatban mellékhatást tapasztal, kérjük, jelentse a helyi gyógyszerhatóság (OGYÉI) vagy kezelőorvosa részére, vagy forduljon a Valeant Pharma Magyarország Kft.-hez az alábbi telefonszámon: +36 (1) 345-5900