A hüvelyflóra helyreállítása

GYNOFLOR: egyedülálló összetételű, Lactobacillus-, tejcukor- és ösztrioltartalmú hüvelytabletta hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.

Hormonális változások

Ilyen az egészséges hüvelyflóra

A hüvelyflóra különböző életkori szakaszainkban eltérő, az azokat jellemző hormonális működéstől függően változik.

Születéskor a hüvelyflóra még steril, ám rövidesen Lactobacillusok jelennek meg benne, savas kémhatású közeget teremtve. Ez az állapot azonban néhány hét elteltével megszűnik, és lúgos kémhatás alakul ki a hüvelyben, amely egészen a pubertáskorig meg is marad. Hormonális hatások nyomán, a serdülőkorban ismét megnövekszik a Lactobacillusok száma, és savas kémhatás alakul ki, majd később, a menopauza éveiben a flóra a pubertás előttihez hasonlóvá válik.

Ha gyengül a természetes védelem

Számos oka lehet annak, ha a hüvely védtelenné válik a kórokozókkal szemben. A hüvelyflóra-egyensúly felborulásának hátterében nemegyszer hormonális változások állnak, de az immunrendszer gyengülése, illetve különféle külső hatások is közrejátszhatnak benne.

Olyan hormonális változásokkal, melyek a hüvelyflóra állapotára is hatnak, mindenekelőtt a terhesség és szoptatás idején, a menstruáció során, valamint a változókorban kell számolni.

Ugyancsak közrejátszhatnak a hüvely mikroflórájának kedvezőtlen változásában az immunrendszert gyengítő tényezők: a betegségek (nem utolsósorban: a cukorbetegség), az onkológiai kezelés, de akár az  elhízás, a vashiány, illetve a vérszegénység is.

Minden olyan nőnek érdemes kiemelt figyelmet fordítania hüvelyi egészsége megőrzésére, aki antibiotikumos kezelésben részesült, vagy hormontartalmú készítményeket (pl. fogamzásgátlót) szed.

Tévedés azt hinni, hogy önmagában a fokozott intim higiénia segíthet az egészséges hüvelyflóra fenntartásában – sőt, a hüvelyzuhany gyakori használatával épp ennek az ellenkezőjét érhetjük el!

Szintén károsíthatja a hüvely mikroflóráját a spermaölő hatású gélek, krémek alkalmazása, a szintetikus fehérnemű viselése, az óvszer nélküli, fokozott szexuális aktivitás, a gyakori partnercsere, és a szexuális együttlét menzesz idején.

Végül, de nem utolsósorban: a feszültség, a stressz is hozzájárulhat a védekezőképesség csökkenéséhez.

A GYNOFLOR speciális összetételének köszönhetően segít fenntartani, illetve visszaállítani a Lactobacillusok optimális mennyiségét a hüvelyben.

 

Bakteriális vaginózis

Így állítható helyre a hüvely normál mikroflórája

Antibiotikum- és egyéb, például gomba elleni kezeléseket követően nagyon fontos elősegíteni azt, hogy a hüvelyi pH-érték a normális tartományba térhessen vissza. Ennek módja pedig napjainkban már rendkívül egyszerű.

Ha a hüvelyflóra egyensúlya felborul, az könnyen fertőződéshez vezethet. Az összes hüvelyfertőzés 30-40 százalékát teszi ki, és így az egyik leggyakoribb problémának számít a bakteriális vaginózis. Felderítése nem minden esetben egyszerű, mivel az esetek felénél nem okoz tüneteket. Máskor bőséges, szürkésfehér vagy sárgás, tej-  vagy krémszerű hüvelyfolyás és kellemetlen, halra emlékeztető szag kíséri.

A vaginózis kialakulásakor a hüvelyi Lactobacillus-flóra helyét kórokozó baktériumokból álló baktériumflóra veszi át. Gyakran egyéb bakteriális vagy gombás eredetű fertőzés is társul hozzá.

Ezzel a problémával feltétlenül orvoshoz kell fordulni! A nem kezelt, vagy nem megfelelően kezelt bakteriális vaginózis ugyanis nemcsak az általános közérzetet rontja, de súlyosabb nőgyógyászati következményei is lehetnek – terhesség alatt megnövelheti a vetélés, koraszülés kockázatát, a nem terhes nők esetében felszálló fertőzést, kismedencei gyulladást, petevezeték-gyulladást okozhat, annak késői szövődményeivel: krónikus kismedencei fájdalom, meddőség, méhen kívüli terhesség kockázatának fokozódása.

A GYNOFLOR egyaránt tartalmaz Lactobacillust és ösztriolt, így jelentősen hozzájárul a hüvelyfertőzések megelőzéséhez, illetve azok kiújulásának megakadályozásához.

 

Gombás fertőzés

Ha gyengül a természetes védelem

Számos oka lehet annak, ha a hüvely védtelenné válik a kórokozókkal szemben. A hüvelyflóra-egyensúly felborulásának hátterében nemegyszer hormonális változások állnak, de az immunrendszer gyengülése, illetve különféle külső hatások is közrejátszhatnak benne.

A gombák ugyancsak sok kellemetlenséget okozhatnak a nőknek; a gombafertőzés 75%-ukat érinti. Kiváltképp a Candida albicans nevű faj telepedik meg előszeretettel az intim területeken, ami erős viszketéssel, égő érzéssel, gyulladással, valamint szürkésfehér, fehér, darabos, ragadós hüvelyi folyással jár. A gombás hüvelyfertőzés kialakulásában szerepet játszhat az immunrendszer legyengülése, befolyásolhatják hormonális változások, antibiotikum-kúra, illetve az is, ha a laktobacillusok nem képesek a gombákat kordában tartani.

A kezelés gombaellenes hatóanyagú kúpok, hüvelytabletták, kenőcsök helyi alkalmazásával, az orvos utasítása szerint történhet; súlyosabb esetben mindezeket szájon át szedhető gyógyszerrel történő kezelés is kiegészítheti.

A gomba elleni kezelések, illetve antibiotikumos kezelések befejeztével, az újrafertőződés megelőzéséhez minden esetben nélkülözhetetlen a védelmet nyújtó, normál hüvelyflóra újraépítése!

A GYNOFLOR sokoldalúan támogatja a hüvelyflóra újraépítését a gomba elleni kezelések és az antibiotikumos kezelések után.

 

Antiinfektív kezelés után

Így állítható helyre a hüvely normál mikroflórája

Antibiotikum- és egyéb, például gomba elleni kezeléseket követően nagyon fontos elősegíteni azt, hogy a hüvelyi pH-érték a normális tartományba térhessen vissza. Ennek módja pedig napjainkban már rendkívül egyszerű.

Baktérium- vagy gombafertőzést, antibiotikum-kezelést követően az egészséges hüvelyflóra visszaállítását tejsavas hüvelykezeléssel, például Lactobacillusokat tartalmazó hüvelytabletta alkalmazásával lehet elérni. Az emellett alkalmazott, kis mennyiségű, lokális hatású ösztriol hormon a hüvelyfal regenerálódását is támogatja, valamint ösztönzi a Lactobacillusok szaporodását, hüvelyfalhoz tapadását.

A Lactobacillus és ösztriol kombinációjával végzett helyreállító kezelést ajánlatos közvetlenül az antibiotikum-terápia után végezni, hogy megakadályozzuk a visszaesést, valamint az újrafertőződést.

Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat?

Lehetőség szerint igyekezzünk kizárni a fertőzéshez vezető tényezőket, például mellőzzük a gyakori hüvelyzuhanyt, viseljünk természetes anyagból készült fehérneműt, szexuális együttlétekhez használjunk óvszert. Táplálkozzunk egészségesen, ne fogyasszunk finomított cukrot, szabaduljunk meg fölösleges kilóinktól. Ha tehetjük, kerüljük a stresszhatásokat.

Mivel a hüvelyflóra egyensúlyát még számos egyéb külső és belső körülmény befolyásolhatja, a visszatérő hüvelyi fertőzések megelőzésére használjunk Lactobacillus- és ösztrioltartalmú készítményt. Már kialakult fertőzés esetén a fertőzést először meg kell szüntetni a fertőzés kezelésére alkalmas készítménnyel: erre vonatkozóan tartsuk be pontosan az orvosi előírásokat. Majd utána azonnal kezdjük meg a tejsavbaktériumok regenerálását, a hüvely védelmének biztosítását Gynoflor-ral.

Gynoflor

Egyedülálló összetételű, Lactobacillus- és ösztrioltartalmú hüvely- tabletta hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.
MELLÉKHATÁS-BEJELENTÉS

Ha a Gynoflor hüvelytablettával kapcsolatban mellékhatást tapasztal, kérjük, jelentse a helyi gyógyszerhatóság (OGYÉI) vagy kezelőorvosa részére, vagy forduljon a Bausch Health Magyarország Kft.-hez az alábbi telefonszámon: +36 (1) 345-5900