Bakteriális vaginózis – Így állítható helyre a hüvely normál mikroflórája

Antibiotikum- és egyéb, például gomba elleni kezeléseket követően nagyon fontos elősegíteni azt, hogy a hüvelyi pH-érték a normális tartományba térhessen vissza. Ennek módja pedig napjainkban már rendkívül egyszerű.

A bakteriális vaginózis jellemzői

Ha a hüvelyflóra egyensúlya felborul, az könnyen fertőződéshez vezethet. Az összes hüvelyfertőzések között az egyik leggyakoribb problémának számít a bakteriális vaginózis. Felderítése nem minden esetben egyszerű, mivel az esetek felénél nem okoz tüneteket. Máskor bőséges, szürkésfehér vagy sárgás, tej- vagy krémszerű hüvelyfolyás és kellemetlen, halra emlékeztető szag kíséri.

A bakteriális vaginózis kialakulásakor a hüvelyi Lactobacillus-flóra helyett kórokozó baktériumokból álló baktériumflóra válik dominánssá. Gyakran egyéb bakteriális vagy gombás eredetű fertőzés is társul hozzá.

Forduljunk orvoshoz!

Ezzel a problémával feltétlenül orvoshoz kell fordulni! A nem kezelt, vagy nem megfelelően kezelt bakteriális vaginózis ugyanis nemcsak az általános közérzetet rontja, de súlyosabb nőgyógyászati következményei is lehetnek – terhesség alatt megnövelheti a vetélés, koraszülés kockázatát, a nem terhes nők esetében felszálló fertőzést, kismedencei gyulladást, petevezeték-gyulladást okozhat, annak késői szövődményeivel: krónikus kismedencei fájdalom, meddőség, méhen kívüli terhesség kockázatának fokozódása.

A Gynoflor® egyaránt tartalmaz Lactobacillust és ösztriolt, így jelentősen hozzájárul a hüvelyfertőzések megelőzéséhez, illetve azok kiújulásának megakadályozásához.

További cikkek
a témában

Gynoflor® - Hüvelyi fertőzések megelőzéséhez, az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, fenntartásához.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A Gynoflor hüvelytabletta vény nélkül kapható gyógyszer.
Hatóanyaga: lactobacillus acidophillus, ösztriol.
Kapható a gyógyszertárakban.